Смартфоните развиват живота ни, но на каква цена

телефони

През последните няколко години определено смартфоните тотално промениха живота ни по много и различни начини, които надхвърлят многокрано очакванията и вижданията ни и те изцяло създадоха други канали за комуникация.

Вашият телефон надминава очакванията ви

Всеки иска да има най-новия модел на Apple, но не всеки може да си го позволи поради високата сена, и от друга страна един iphone втора ръка ще направи наистина повече отколкото си мислите - той е способен на удивителни неща, а най-новите проучвания предупреждават колко голяма е вероятността да ви разсейва докато правите нещо друго. Интересното е, че говорейки с някого по телефона си при наличието на видео-разговор вие можете без проблем да споделите емоциите си с него през вашия телефон втора ръка от магазин за техника без абсолюбно никакъв проблем. Именно заради тези незабравими мигове, вие трябва да сте благодарни на своят смарфон за възможността да сте заедно с любимите си хора, макар и на хиляди километри един от друг.

Вреди и ползи от смартфоните

Внимавайте, защото именно вашия смартфон може да се превърне в източник на разсейване във всички неща, които правите в живота ви, разконцентрирайки ви с пълна сила и минимизирайки личните ви отношения със семейството. Безспорен факт е, че високотехнологичните иновации, дори и на всички телефони втора ръка са донесли много положителни неща за обществото и за всеки един човек като цяло. Има много на брои приложения за потребителите на смартфони, благодарението на които имат възможността да следят колко километра са изминали през деня и колко качествен е бил сънят им през нощта, което безспорно е много полезно. Нови приложения на технологията се появяват дори и ежедневно: вашият смартфон вече може да ви помогне да сте в крак с всичко - от това дали децата ви са си измили зъбите до това кога имате записан час за лекар.

Използвайте телефоните си оптимално и разумно

Като изключим раговорите директно, текстовите съобщения и имейлите, много повече от два милиарда души по света именно в този момент използват техните смартфони от магазин за техника за основна навигация, за да си викнат такси при нужда, за да се информират за всички новини и за цените на определени продукти, които ги интересуват от техния телефон. Тези положителни качества на смартфоните обаче определено идват на доста висока цена спрямо нашия умствен и социален капацитет като хора. Непракъснатата връзка и достъпност до информацията в интернет, които ни предлагат мобилните ни телефони превръщат устройствата в своеобразен наркотик за милиардите потребители. Голяма част от доказалите се изследователи в сферата проучват този феномен като резултатите са, че хората стават все по-разсеяни, отделят все по-малко време на истинския си реален живот и потъват в дълбините на смартофните.